Kulturrejse Barcelona program

Dag 1: Ankomst i Barcelona lufthavn

Modtagelse i Barcelona lufthavn af vores danske guide og transfer til hotellet.

Dag 2: Orienterende gåtur med guiden

Vi går en tur med guiden i området ved hotellet og får alle praktiske oplysninger og indikation af supermarked, apotek, gågade, barer, restauranter osv. Så er vi klar og har orienteret os til den kommende uge. Eftermiddag på egen hånd.

Dag 3: Barcelona centrum med bus og til fods

Sight Seeing Tour med bus rundt i Barcelona. Vi kommer forbi de flotte pladser, Plaça Espanya og Plaça Catalunya, og vi kommer op på det grønne bjerg. Montjuic, hvorfra der er en storslået udsigt over Barcelona havn og by. Montjuic, der er anlagt som en park, er Barcelonas fritidsområde med restauranter, museer, sports installationer osv.  Her ligger også OL-Stadion og Calatravas smukke kommunikationstårn, begge fra OL 1992.

Vi holder et fotostop ved La Sagrada Familia, Gaudí´s mesterværk, som i dag er Barcelonas største vartegn og går under navnet ”Den ufuldendte Kirke”. Vi skal også opleve Barcelona centrum til fods, hvor vi blandt andet ser den berømte promenade Las Ramblas, hvor livet aldrig går i stå. Her møder man folk fra hele verden, og de mange fortovscaféer er flittigt besøgt. For enden af Las Ramblas finder vi Columbussøjlen, som blev opført i anledning af verdensudstillingen 1888. Tid på egen hånd til at opleve den fantastiske atmosfære. På Paseo de Gracia finder vi, foruden elegant arkitektur i art nouveau stil, Antoni Gaudí´s to mest kendte civile bygningsværker, rigmandshusene Casa Batlló og La Pedrera.

Dag 4: Dag på egen hånd – Vi anbefaler Markedsdag

Trods den store udvikling vil spanierne ikke undvære deres ugentlige marked, som stadig finder sted overalt, – både i større og mindre byer, – og året rundt. Her kan man finde restpartier og ikke-mærkevarer m.m. til en rigtig god pris. Man tager måske først og fremmest på markedet for at købe ind, men sandelig også for at møde og få en sludder med venner og bekendte, som man har kendt hele livet. I Spanien kommer man jo ikke sådan i hinandens hjem, – ikke fordi det på nogen måde er ”tabu”. Det er simpelthen bare skik og brug at mødes offentligt. Markedsdagen er på egen hånd.

Dag 5: Montserrat, katalanernes stolthed

Udflugt til det berømte og smukt beliggende benediktinerkloster, Montserrat. I den imponerende kirke i 750 m højde står den sorte Madonna, ”La Moreneta”, som er klosterets største skat og blev skåret ud i træ for 1000 år siden. Den hellige jomfru er samtidig et af de mest vigtige symboler for det katalanske folk. En af Spaniens mest estimerede drengeskoler findes her på klosteret, hvor munkene underviser. Sang og musik er meget vigtige fag i klosterets eksklusive skole, ”La Escolania”. Der er mulighed for meget flotte spadsereture med storslåede udsigter i det specielle bjerglandskab, og der er et par spændende muséer i området.

Efter en lille times kørsel fra Montserrat kommer vi ned til byen St. Sadurni de Anoia, en by som lever meget af vingårde. Vi besøger en af de mest kendte vingårde, hvor vi får en lille præsentation på video. Derefter bliver vi guidet rundt i deres kældre, alt imens vi hører om, hvordan man fremstiller Cava. Efter besøget får vi en smagsprøve, hvor der mulighed for at kigge/handle i deres butik. Det kan være en god ide at tage en lille trøje/jakke med, eftersom vi er nede under jorden, og derfor kan være lidt køligt.

Dag 6: Dag på egen hånd

Nu kender vi området og kan selv finde rundt. Men rådfør alligevel med guiden, så du er sikker på at få det meste ud af disse fridage. Der er flotte spadsereture, – både langs med Middelhavet og i de flotte pinjeskove, som starter i 10 minutters gå-afstand fra vores hotel.
Vi kan varmt anbefale den smukke sejltur op langs kysten med afgang tidlig formiddag fra Calella. Turen til Tossa tager ca 2½ time, der lægges til ved alle byer, så der kommer flere gæster på. Mellem Lloret og Tossa laver man et par små stop, hvor de fordrer fiskene, som kan ses enten nedenunder, hvor der er glasbund eller fra dækket, hvis man sidder der. Der er ca 4½ time i Tossa, ikke for lang tid overhovedet. I Tossa er der den gamle bydel Vila Vella, som man kan gå op til. Der er stadig folk der bor her. Midt eftermiddag sejler man tilbage igen, ca 2 timers sejltur. Vores guide vil naturligvis være behjælpelig med, hvor det er, man står på båden. Turen koster 31 euro pr. person og betales nede ved båden.

S-toget er ikke ret dyrt og kører to gange i timen til Barcelona centrum.

Dag 7: Dag på egen hånd

God mulighed for at få gjort de sidste indkøb.

Dag 8: Afrejse

Transport til Barcelona lufthavn og afrejse til Danmark.
NB! Programmet er vejledende, og ændringer i rækkefølgen kan forekomme. 

Udgivet i Ikke kategoriseret
36 96 56 64

Man - tor: 09:30-16:30
Fredag: 09:30-15:30
Lør - søn: lukket
Forespørg på rejse her
Medlem af Rejsegarantifonden nr 2438