Kulturrejse Andalusien – program

Dag 1 – Ankomst i Málaga lufthavn

Modtagelse i Málaga lufthavn og transfer til Costa del Sol, hvor vi skal bo under hele opholdet.

Dag 2-7 – Udflugter

I opholdet indgår følgende udflugter
Specifikke dage for udflugterne vil blive faslagt tættere på afrejse.

Mijas – De hvide landsbyer ved Costa del Sol  (halvdagsudflugt)
Dagens udflugt starter i Mijas, der var de første af de nu så berømte ”Pueblos Blancos”, som efterhånden er blevet så kendte. Herfra er der en fantastisk udsigt over Solkysten og Middelhavet. Efter tid på egen hånd til frokost og en flot køretur i bjergene kommer vi til den næste hvide landsby, Benalmádena, som er én af Spaniens smukkeste af slagsen. Byen er grundlagt af maurerne, og gaderne i centrum har stadig den originale struktur fra dengang. Benalmádena huser det danske genoptræningscenter, Montebello. Halvdagsudflugt.

[Not a valid template]

Málaga, Picassos fødeby (heldagsudflugt)
Vi besøger storbyen, Málaga. Det er Andalusiens næststørste by, og den har fået et meget stort opsving efter indvielsen af Picasso-Museet, som er indrettet i et smukt, gammelt rigmandspalads. Vi starter besøget med en Panorama Tour med bus, hvor vi blandt andet kommer helt op på byens højeste punkt, Gibralfaro, med storslået udsigt over Málaga havn og by. Det var her, at fønikkerne, romerne og maurerne havde deres fæstninger.

Herfra kunne de overskue hele Middelhavet, og på grund af den høje beliggenhed var stedet nemt at forsvare. Rundvisningen med bussen fortsætter, og derefter er der ophold i den travle storby på egen hånd.
[Not a valid template]

Gibraltar (heldagsudflugt)
Udflugt til Gibraltar, hvor vi har tid på egen hånd til frokost og toldfri indkøb i centrum på Main Street. Især cigaretter og spiritus kan man med fordel købe i Gibraltar. Det anbefales at tage en tur op til toppen af “The Rock”, hvorfra der er vidunderligt udsyn til Afrika og ind over Spanien. Her lever Europas eneste aber, de halvtamme, frække Gibraltar-aber.

St. Michaels drypstenshule og de historiske forsvarstunneller er også værd at besøge. Turen op på toppen er optionel og kan gøres med svævebanen eller med de lokale taxaer, som har eneret på kørsel på de smalle veje. Taxachaufføren er samtidig officiel guide – på engelsk.
[Not a valid template]

8. dag  –  Afrejse
Afgang til lufthavnen i Malaga for videre hjemrejse til Danmark efter en uge med mange nye indtryk.

Vi anbefaler:
I alt vil der være 3 dage på egen hånd og her vil vores rejseleder naturligvis være behjælpelig med anbefalinger af hvad der ellers er at se. Vi anbefaler blandt andet:

Udflugt til Granada inkl. Alhambra + Generalife (heldagstur)
Der er rundvisning med officiel guide på det mauriske Alhambra. Et af verdens smukkeste paladser med de berømte gårde, løvegården og myrtegården. Uforståeligt at man for 700 år siden har kunnet lave den slags arkitektoniske lækkerier. Imponerende haveanlæg ved kaliffernes sommerpalads, Generalife, med cypresser, springvand og kilder. Disse skønne installationer dannede rammen om den sidste mauriske konge, Boabdils residens. På denne udflugt til Granada tilbydes der også en fælles gåtur til Granada centrum med det smukke rådhus, som er indrettet i et gammelt kloster. El Corral del Carbón er et gammelt maurisk herberge, og der er stadig rester af det gamle mauriske silkemarked, la Alcaicería. Der bliver tid til frokost på egen hånd i Granada  Tilkøb for denne udflugt 664,- pr. person.

Brug for hjælp?
Vi er klar til at hjælpe dig på tlf. 36 96 56 64
eller mail.
Hos os får du bl.a.
din egen faste rejsekonsulent.
Karina Nielsen Rejsekonsulent
Medlem af Rejsegarantifonden nr 2438