Tenerife

TENERIFE

Tenerife er den største af alle de Kanariske øer. Øen ligger i Atlanterhavet, omkring 300 kilometer fra Afrikas kyst og er af vulkansk oprindelse. Klimaet ligger med dagtemperaturer mellem 20 og 25 grader året rundt. Vinden er fra nordøst, hvilket betyder at den nordlige del af øen er mere frodig og nedbørsrig, mens den sydlige del af øen oftest har tørt og solrigt vejr, som viser det vulkanske klima”. Tenerife er den mest befolkede af de Kanariske øer og Spanien. Med et areal på 2057 m2, hvilket svarer til Lolland, Falster og Møns areal tilsammen. Der bor cirka 900.000 indbyggere på øen, hvor langt de fleste taler spansk. 

Tenerife hvor du kan holde skøn ferie året rundt og bestige Spaniens højeste bjergtop

På Tenerife vil du opleve en vidunderlig blanding af solskin, bjergtoppe og bølger. Du kan bestige Spaniens højeste bjergtop Teide, for at se den betagende udsigt. Teide er vulkanen

De fleste turister tager sydpå, hvor de finder den mest solsikre badesteder som Playa de las Américas og Los Cristianos som begge ligger på øens sydlige del. På vestkysten finder du Los Gigantes. På den sydlige del af Tenerife er det også mest ørkenagtig. 

På øens nordside ligger Puerto de la Cruz, som oprindeligt var udskibningshavn for vin, sukker, bananaer m.m. fra den frugtbare Oratova-dal. Mens byen har udviklet sig, har man stadig bevaret det gamle centrum med sin afslappende charme og atmosfære. Den nye bydel, La Paz, er opført i kanarisk byggestil. Af populære attraktioner kan nævnes Botanisk have og dyreparken Loro Parque. 
De berømte havbassiner, Lagos de Martiánez (Et avanceret firluftsbad), og den bedste badestrand, Playa Jardin, finder du ved strandpromenaden og ligger vest for byen.
Vil du rigtig SHOPPE så er hovedstanden Santa Cruz lige stedet. 

Vulkanen Teide 

På øens midte finder du verdens tredjehøjeste vulkan Pico de Teide og er blot én af flere vulkaner på øen. Sidste udbrud af vulkaner på Tenerife var i 1909 (en af Teides nabovulkaner) og selvom det er 100 år siden, er det dog “kun” en middagslur i vulkanernes lange liv. 

Pico de Teide er verdens en af verdens 15 risikomærkede vulkaner, på grund af faren den lokale befolkning kan blive udsat for.

Se vores rejser til Tenerife HER

Langtidsrejser Tenerife

36 96 56 64

Man - tor: 09:30-16:30
Fredag: 09:30-15:30
Lør - søn: lukket